L`AJUNTAMENT D`ALACANT OBRI LES PORTES A LA NORMALITZACIÓ DEL VALENCIÀ AMB EL PROGRAMA DE LES PARELLES LINGÜÍSTIQUES

EL AYUNTAMIENTO DE ALICANTE ABRE LAS PUERTAS A LA NORMALIZACIÓN DEL VALENCIANO CON EL PROGRAMA DE LAS PAREJAS LINGÜÍSTICAS

Generalitat Valenciana - 2016-02-26 21:56:06 - estoeselche

L`AJUNTAMENT D`ALACANT OBRI LES PORTES A LA NORMALITZACIÓ DEL VALENCIÀ AMB EL PROGRAMA DE LES PARELLES LINGÜÍSTIQUES

El Voluntariat Llingüístic d`Escola Valenciana compleix ja la seua desena edició

  Alacant, divendres 26 de febrer de 2016.- L`Ajuntament d`Alacant i Escola Valenciana han presentat hui la iniciativa Parelles Lingüístiques, en el marc del programa de Voluntariat Llingüístic d`Escola Valenciana, que ja compleix la seua desena edició i ha explicat durant aquesta dècada amb més de 20.000 participants entre voluntaris i aprenents.

   El Consistori alacantí obri les seues portes per primera vegada a aquest programa de difusió i promoció de la llengua valenciana, i per a açò comptarà amb la implicació i el compromís de sis voluntaris vinculats a l`àmbit de la política.

  Així, aquest divendres a les sis de la vesprada, l`alcalde d`Alacant Gabriel Echávarri, el vicealcalde Miguel Ángel Pavón i el regidor de Presidència, Natxo Bellido, han rebut en el Saló Blau al president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i a altres càrrecs polítics i edils de la Corporació Municipal que s`han oferit a formar part del programa com a voluntaris i com a aprenents.

   L`alcalde d`Alacant, la parella lingüística del qual és l`expresidenta de la Cívica Escola Valenciana, Mari Carme Llorca, ha destacat que “el valencià està en les nostres arrels”, si bé ha reconegut que “en aquesta ciutat cal incentivar el seu ús”.

  Enric Morera, aparellat en aquest programa amb el diputat autonòmic de Ciutadans Emilio Argüeso, ha ressaltat la importància de “reivindicar la identitat valenciana en un món global, on les llengües són un factor d`integració social”.

Per la seua banda, Natxo Bellido --que farà tàndem amb la regidora de Participació Ciutadana i Cooperació, Julia Angulo -- ha apostat per “recuperar l`autoestima dels ciutadans d`Alacant a través de la recuperació de la seua identitat. Nosaltres únicament volem fer normal el que sempre hauria d`haver sigut normal”, ha indicat.

   En la seua intervenció, el president d`Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha agraït la invitació al Palau Consistorial i ha al•ludit a la implicació dels polítics com a representants ciutadans en el Voluntariat pel Valencià, “cosa que evidencia que el valencià s`introduïsca en les institucions i es camine cap a la normalitat de la llengua en aquest àmbit d`ús”.

 Moreno ha manifestat també la necessitat de “protegir la llengua, ampliar el seu ús social i convidar la ciutadania a parlar valencià a tots els pobles, perquè la nostra llengua obri portes a l`hora de trobar treball i perquè és una llengua útil”.

  L`acte ha comptat amb la presència de la coordinadora del Voluntariat pel Valencià, Dariana Gorza, que ha expressat la seua satisfacció de poder celebrar la desena edició del Voluntariat pel Valencià en la segona ciutat més gran del país a Alacant.

____________________________________________________

 

El Voluntariat Llingüístic de Escola Valenciana cumple ya su décima edición

   Alacant, viernes 26 de febrero de 2016.- El Ayuntamiento de Alicante y Escola Valenciana han presentado hoy la iniciativa Parejas Lingüísticas, en el marco del programa de Voluntariat Llingüístic de Escola Valenciana, que ya cumple su décima edición y ha contado durante esta década con más de 20.000 participantes entre voluntarios y aprendices.

  El Consistorio alicantino abre sus puertas por primera vez a este programa de difusión y promoción de la lengua valenciana, y para ello contará con la implicación y el compromiso de seis voluntarios vinculados al ámbito de la política.

  Así, este viernes a las seis de la tarde, el alcalde de Alicante Gabriel Echávarri, el vicealcalde Miguel Ángel Pavón y el concejal de Presidencia, Natxo Bellido, han recibido en el Salón Azul al presidente de las Cortes Valencianas, Enric Morera, y a otros cargos políticos y ediles de la Corporación Municipal que se han ofrecido a formar parte del programa como voluntarios y como aprendices.

 El alcalde de Alicante, cuya pareja lingüística es la expresidenta de la Cívica Escola Valenciana, Mari Carme Llorca, ha destacado que el valenciano está en nuestras raíces, si bien ha reconocido que en esta ciudad falta la iniciativa de su uso.

 Enric Morera, emparejado en este programa con el diputado autonómico de Ciudadanos Emilio Argüeso, ha resaltado la importancia de “reivindicar la identidad valenciana en un mundo global, donde las lenguas son un factor de integración social”.

  Por su parte, Natxo Bellido – que hará tándem con la regidora de Participación Ciudadana y Cooperación, Julia Angulo -- ha apostado “por recuperar la autoestima de los ciudadanos de Alicante a través de la recuperación de su identidad. Nosotros únicamente queremos hacer normal lo que siempre debería hacer sido normal”, ha indicado.

 En su intervención, el presidente de Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha agradecido la invitación al Palacio Consistorial y ha aludido a la implicación de los políticos como representantes ciudadanos en el Voluntariado por el Valenciano, cosa que “evidencia que el valenciano se introduzca en las instituciones y se camine hacia la normalidad de la lengua en este ámbito de uso”.

Moreno ha manifestado la necesidad de “proteger la lengua, ampliar su uso social e invitar la ciudadanía a hablar valenciano a todos los pueblos, porque nuestra lengua abre puertas a la hora de encontrar trabajo y porque es una lengua útil”.

El acto ha contado con la presencia de la coordinadora del Voluntariado por el Valenciano, Dariana Gorza, que ha expresado su satisfacción de poder celebrar la décima edición del Voluntariado por el Valenciano en la segunda ciudad más grande del País Valenciano, en Alicante.

 

Alacant, viernes 26 de febrero de 2016

Volver

Comentarios